Laaja-alainen vyöhyketerapia (Refleksologia) 

( Päivitetty 31.12.2018 )

Olen opiskellut laaja-alaista vyöhyketerapiaa eli refleksologiaa noin 10vuotta. Seuraan Päivi Mustajärven oppeja ja käyn hänen täydennyskoulutuksissaan 2-3krt/vuodessa.

Refleksologian juuret tulevat tuhansien vuosien takaa, ihmiset ovat hoitaneet toisiaan jalkapohjien sekä kehon heijasteiden kautta. Piirroskuvia toisiaan hierovista ihmisistä on löydetty 5000 vuoden takaa mm. Kreikasta, Intiasta, Kiinasta ja Etelä-Amerikasta. Refleksologiaa on vaikea tutkia tieteellisesti, koska kokemukset ovat aina omakohtaisia,sekä Suomessa jo tutkimusten rahoittamisen vuoksi.

Monilla täydentävillä hoitomuodoilla hoidetaan ihmisiä ja eläimiä niin sanotusti vauvasta vaariin ja tässä tapauksessa  kokemus olotilan helpottumisesta on myös vauvoilla, lapsilla ja eläimillä joilla ei ole ennakkoluuloja tai ajatuksia valloillaan olevista ns.”uskomushoidoista”. Refleksologia on viisautta ihmisestä kokonaisvaltaisena psykofyysisenä olentona. (Mukaillen Ulvi Wirénin kirjasta; Koko kehon vyöhyketerapia.Apua vaivoihin heijastehoidolla)

Refleksologialla on saatu apua useisiin ongelmiin esim. unettomuus, stressi, migreeni, paniikioireet,hormonaaliset epätasapainotilat, päänsärky,erilaiset aineenvaihdunnan ongelmat, lihas-ja nivelvaivat, hoidolla saadaan myös verenkiertoa vilkastumaan kylmille sormille ja varpaille. Vyöhyketerapian vaikutukset tuntuvat kehossa usein muutamien (4-6 kertaa) hoitojen jälkeen, jolloin kehon tukokset avautuvat ja energia kehossa pääsee virtaamaan esteettömästi poistaen samalla kiputuntemuksia. Yleisiä tuntemuksia heti hoidon jälkeen: kevyet jalat, rentoutuminen, aineenvaihdunnan vilkastuminen, ohimenevä päänsärky, vastustuskyvyn parantuminen, tietoisuus kehosta ja hengittämisestä.