Hierontaa vauvoille, lapsille ja odottaville äideille (Päivitetty 31.12.2018)

Lempeää vauvahierontaa voidaan antaa jo heti vastasyntyneelle kuten jo isommallekkin  vauvalle.

Vauvahieronnan indikaatiot:

  • Koliikki
  • Tyytymätön, levoton vauva
  • Katkonainen uni
  • Vatsan väänteet
  • Allergiat    

Hieronnassa käytetään ihoa stimuloivia otteita öljyllä hieroen käyden läpi vauvan keho varpaasta päähän saakka.  Hoito tehdään vauvan ehdoilla, joten imetystaukoja voidaan tarvittaessa pitää. Annan vyöhyketerapeuttiset kotihierontaohjeet erityisesti jalkapohjien  osalta, jotta vauva ja perhe saisi parhaimman mahdollisen avun.

Raskaushieronta

Hierojan on hyvä tietää raskaudesta jo alkuvaiheessa, jotta hieronta voidaan tehdä oikein. Raskaushieronnasta saat apua väsyneisiin jalkohin ja turvotukseen, käsien puutumiseen jota usein esiintyy raskauden aikana, niska-hartiaseudun jännityksiin ja kiputiloihin sekä selän ja pakaran kipuun. Raskaushieronta tehdään kyljellään, istuma-asennossa tuettuna, tai selinmakuulla tapauskohtaisesti. Hoito kestää valintasi mukaan 60 tai 90 min.

Lastenhieronta

Lastenhieronta koskee ikäluokkaa taaperoista alle 10- vuotiaisiin. Enenevissä määrin kohtaan työssäni lapsia joilla voi olla päänsärkyä,  niskan ja hartian ja selän ongelmia lisääntyneestä ruutuajasta johtuen.  Ergonomiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Hieronnasta saa apua lapselle myös levottomuuteen, jännittyneisyyteen,  vaelteleviin kipuihin tai esim.skolioosin tai muun toispuoleisuuden aiheuttamiin kireyksiin.